Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Mensendieck gymnastik

Mensendieck gymnastik er en individuel gymnastik, hvis formål er at skabe den størst mulige harmoni og balance i kroppen – i såvel ro som i bevægelse.  

Mensendieck er et gymnastiksystem, der lærer dig den rette brug af kroppens muskler og led og øger din kropsbevidsthed.

Ikke alene som et middel til at opnå styrke og smidighed, men i ligeså høj grad til opbygning af en god holdning med balance i muskelgrupperne og en naturlig frihed i bevægelserne.

Den individuelle undervisningsform gør det muligt at tage hensyn til dine behov og formåen.

Sværhedsgraden
tilpasses den enkelte. Det gør Mensendieck gymnastik til et godt valg for en række specialgrupper.

Det gælder fx mennesker med belastningssygdomme som f.eks. leddegigt, slidgigt, bækkenløsning, skævheder i ryggen, myoser/muskelspændinger, piskesmæld, smerter i skulder, nakke og arm området, hovedpine og ”museskader".

Mensendieck gymnastik er en anderledes form for styrketræning, som forbedrer muskelkontrol, koordination og balance. 

Målet
med Mensendieck gymnastikken er at få en velfungerende krop og bevare den sådan.

Mensendieck gymnastik giver større velvære, en stærk krop med en smuk og harmonisk kropsbalance, evt. kropsfejl korrigeres og du instrueres i at stå, gå og sidde hensigtsmæssigt.

Undervisningen er individuel og foregår som enelektioner eller på hold med få elever.
Du står mellem spejle og kan på den måde selv se, hvad der sker, når musklerne arbejder, dvs. spændes og afspændes.

Ved hele tiden selv at følge med i spejlene øges kropsbevidstheden og hver muskel og dens rette funktion læres at kende.

Herved bliver det også lettere at tage det indlærte med ud i det daglige liv – det kan ofte ses, at man går til Mensendieck gymnastik.

I en Mensendieck lektion, arbejdes hele kroppen igennem med øvelser, der er udarbejdet med menneskets anatomi som baggrund.

Øvelserne er udformet udfra musklernes indbyrdes beliggenhed og funktion.
Systemet, der er skabt for snart 100 år siden af den verdensberømte amerikanske læge Bess Mensendieck, er stadig lige aktuelt, da vor krop jo rent anatomisk ser ud som den gang.

Systemet kan tilpasses ”tidens problemer”, som dengang bl.a. drejede sig om at få opbygget et ”naturligt muskelkorset”, som gjorde kvinden uafhængig og fri af det kunstige korset.

Udover styrkende muskeltræning og bevidst korrekt kropsopbygning lærer du rigtige arbejdsstillinger – og bevægelser, som vil virke forbyggende mod smerter i nakke, skulder og arm, rygproblemer og hovedpine mindskes, og almentilstanden bedres.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i Mensendieck gymnastik.
Øvelserne sammensættes efter dine personlige behov, hvor svage muskler styrkes, og uhensigtsmæssigt spændte muskler afspændes.

Mensendieck kan også lindre lidelser som skoliose, hvor rygmusklerne genoptrænes, så de kan bære og støtte rygsøjlen.

De relativt langsomme glidende muskelspændinger og afspændinger i øvelserne virker tilbage på hele nervesystemet og øvelserne har derfor en beroligende virkning.