Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder

Pressemeddelelser / indlæg

Her kan du se og læse pressemeddelser og korte indlæg

Godt med opmærksomhed, men...

Vi glæder os over den megen opmærksomhed, der i disse dage er omkring piskesmældsramte.

Vi, der er ramt af piskesmæld, er en overset gruppe, der i stadigt stigende omfang stigmatiseres som værende psykisk syge, til trods for, at der er påviselige såkaldte somatiske, skader ved piskesmæld.

Så derfor hilser vi opmærksomheden onkring piskesmældsramte særdeles velkommen.

Vi gør lige stilfærdigt opmærksom på, at PTU ikke er den eneste organisation for mennesker med piskesmæld.

Whiplashforeningen er en patientforening for piskesmældsramte og deres pårørende – vi er udelukkende drevet af frivillige kræfter, men har alligevel i årevis haft:

• Lokale grupper fordelt ud over hele landet, hvor piskesmældsramte kan hjælpe og støtte hinanden
  • Rådgivning som alle kan benytte – telefonen er stort set altid bemandet

Ydermere kæmper vi en indædt, men ulige kamp mod de folk, der står bag TERM, BDS – Body Distress Disorder og Klinikken for Funktionelle Lidelser. Bannerfører for alt dette er lægen Per Fink.
(kender du ikke til ovenstående, så se evt. vores tema om TERM)

Per Fink mener, at piskesmæld er et udtryk for, at man er “syg i livet” – og derfor skal man behandles med psykofarmaka og samtaleterapi,og ikke for fysiske gener og symptomer, da de ifølge Per Fink er indbildte for piskesmældsramte.

Vi er en uafhængig forening – vi har kun vores medllemmer at stå til ansvar overfor.

Vi har ikke de økonomiske midler som andre foreninger har til rådighed, og må desværre konstatere, at en forening som PTU ikke tager afstand fra Per Fink og hans metoder, men i flere tilfæde har promoveret hans klinik som et godt tilbud til piskesmældsramte.

Selvom vi er oppe mod stærke kræfter, opgiver vi ikke kampen for at piskesmældsramte, på alle måder, kan blive ordentligt behandlet.

Vi håber at den opmærksomhed der i disse dage er omkring os, kan lede til forbedringer og dæmme op for stigmatiseringen af piskesmældsramte.

Her kan du læse rapporten:
Sociale og økonomiske konsekvenser af trafikulykker

Ergoterapeuter vinder Bachelorpris for landets bedste bachelorprojekt 2013

En del af vores medlemmer deltog i undersøgelsen i et bachelorprojekt i foråret 2013, som vandt Ergoterapeutforeningens Bachelorpris for hele årgangen - prisen blev overrakt d. 1/10-13. Deltagerne var bl.a. fra Sano Middelfart, Sano Skælskør samt medlemmer fra vores gruppe på facebook.

Læs pressemeddelsen her TRYK