Fysisk aktivitet kan mindske symptomer ved depression og angst uden, at man helt har vidst hvordan. Gennemgang af 26 videnskabelige artikler om emnet giver nu flere forklaringer.
Det ser ud, som om depression og angst påvirker hjernen negativt, og at fysisk aktivitet kan genoprette de systemer i hjernen, er påvirket, fx hukommelse og læring samt hormonregulering. Derfor kan patienterne opleve, at deres symptomer bedres.
Motion kan også flytte patienternes fokus bort fra tankemylder og bekymringer, og det kan give patienterne en tro på, at der er noget, de kan, tilbage. Desuden sover de bedre om natten efter fysisk aktivitet om dagen. Også dette kan bedre symptomerne på depression og angst..
Kilde: https://propatienter.dk/nyheder/4024-derfor-hjaelper-fysisk-aktivitet-mod-depression-og-angst.html

Det undrer ikke, at motion kan dæmpe symptomer ved depression og angst. Det har man vidst længe, men nu er der mere konkrete beviser for hvorfor, det forholder sig sådan, og det giver mening. Fx at den depressive eller angste patient får tankerne væk fra bekymringstanker og angst. Vi ved jo alle, at sådanne tanker ikke altid er vores bedste venner. De kan være alt andet end hjælpsomme.