En kvinde blev for 12 år siden påkørt af en traktor bagfra, skriver Jyllands-Posten. Trods svære handicaps pga. whiplash og PTSD har hun stadig ikke fået erstatning.
I 2013 kom sagen mod forsikringsselskabet i retten. Sagen er dog stadig ikke afgjort.
Det er ventetiden på afgørelse i civile sager, der trækkes ud. Kvinden er ikke den eneste. 
Undervejs i sagen er der flere gange stillet spørgsmål til AES og Retslægerådet. I maj kom en udtalelse fra AES, som hun og hendes advokat har ventet på i otte år.
Sagen har været meget stressende for kvinden.
Beskæftigelsesminister Anne Halsboe-Jørgensen ser med stor bekymring på problemet. Der er taget skridt til forbedringer, men de vil først slå igennem i 2024.
Retsplejerådet anbefaler, at der laves en analyse af ventetiderne ved Retslægerådet og AES mht. på en nedbringelse. Den gennemsnitlige ventetid på AES var i 2022 på 32 mdr.

Kilde: Jyllands-Posten den 20.7 2023 ”Hun blev ramt af en ulykke for 12 år siden, men sagen er endnu ikke afgjort”.

Mange politiske ordfører reagerede på ovenstående artikel i Jyllands-Posten. ”Beskæmmende”, ”vanvittigt”, ”fuldstændig uacceptabelt”, ”ekstremt alvorligt”, ”det er ikke et retssamfund værdigt”.  ”Det er jo simpelthen ikke rimeligt, når man hører, at folk skal vente så mange år på at få afgjort en sag”.

Kilde: Jyllands-Posten den 21.7 2023 ”Danskere venter et helt år på en afgørelse: ”Vanvittigt”, ”fuldstændig uacceptabelt”.

Kvindens sag er desværre ikke speciel. Mange venter i mange år på erstatning i personskadesager. Det kræver meget af den, der søger erstatning, og mange fristes til at kaste håndklædet i ringen. Uden erstatning kan det dog være svært/umuligt at have råd til de behandlinger, den skadede person ofte har brug for resten af livet.
Der sker noget i 2024, men det tilsyneladende langt fra nok. Men nu er det kommet lys på problemet, og det er forhåbentlig ikke bare agurketidsreaktioner, men et tegn på, at problemet vil blive taget alvorligt og fulgt til dørs!