Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet vandt sammen med SF, Enhedslisten og Radikale Venstre valget med 91 mandater mod blå bloks 79 mandater. Det er uden de transatlantiske stemmer og uden Alternativet, som har stillet sig udenfor, fordi de selv har søgt statsministerposten.
Danmark har talt. Danmark ønsker forandringer. Velfærden har vundet. Børnene har vundet.
Klimaet har vundet. Det sagde Mette Frederiksen i sin ”vindertale”.
Nu kommer det hårde og krævende arbejde med at stifte en ny regering. Men grundlaget for en ny regering, der også vil tage vare på de syge og de svage er til stede.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen begærer i dag sin afsked.
Mette Frederiksen ser ud til i første omgang at gå efter at danne en ren socialdemokratisk regering, fordi der ikke er mange partier, de kan alt med, men mange de kan meget med.
Bliver det resultatet, skal hun samarbejde med andre partier om løsninger fra sag til sag på kryds og tværs.
Vi håber i Whiplashforeningen på det bedste; for Mette Frederiksen har ret: Danmark har talt. Danmark ønsker forandringer.
Kilde: Mette Frederiksen TV2 – efter midnat