Socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen kalkulerede med at sende hver fjerde af de syge, der var på sygedagpenge, på kontanthjælp, da reformen om sygedagpenge blev gennemført i 2014. Det svarede til ca. 20.000 mennesker.
I dag vil hun ikke stå ved det. Hun og Socialdemokratiet siger, det er kommunernes skyld. Men faktisk meldte Mette Frederiksen dengang ud, at en ud af fire ikke længere ville kunne få sygedagpenge efter reformen. Sygedagpengene blev skåret ned fra 52 uger til 22 uger og hver fjerde blev sendt i jobafklaringsforløb på kontanthjælp. Det har betydet økonomisk ruin for mange syge mennesker.
Siden reformen i 2014 har ca. 120.000 mennesker været igennem et jobafklaringsforløb.
Både organisationer, speciallæger og Enhedslisten, som var det eneste parti, der ikke skrev under på reformen, advarede hende dengang.
Selv om Mette Frederiksen giver kommunerne en stor del af ansvaret, viser undersøgelser, at kommunernes afgørelser hovedsageligt har været korrekte.
Socialdemokratiet har dog for nylig erkendt, at loven skal forbedres! Ifølge Mattias Tesfaye.
Kilde: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/valg19/mettes-undskyldning-holder-ikke/7642364?fbclid=IwAR0NIfdkQfJAt1_eLcrOvDopZlAD-gR-zSfeitk4CuSOe2f_4Tl4hL01O4E

Valget er nu overstået. Vi må se, om det var rene valgløfter, eller om Mette Frederiksen presses til at se på reformerne igen, når hun på et tidspunkt har dannet regering. Enhedslisten vil nok ikke lade hende slippe for at foretage ændringer ud fra de dårlige evalueringer og Psykiatrifondens rapport, som fastslår, at syge bliver mere syge af at være i systemet.
Du kan læse mere om om “Offentlige ydelser” på www.whiplashguiden.dk