Forskningsprojektet i Aalborg søger flere whiplashskadede patienter til at deltage i forskningsforsøg med undersøgelse af halshvirvlernes forover- og bagoverbøjning af nakken via video røntgen.

Vi har fået god respons på vores efterlysning af whiplashpatienter, der vil deltage, men vi mangler stadig ti personer,” siger Victoria Blogg Andersen.

Har du lyst til at deltage i forskningen som patient, kan du se forskernes eget opslag om projektet på vores facebookside samt læse indlægget i sidste nummer af Whiplash Nyt.

Den engelske kiropraktor, Victoria Blogg Andersen, der er en af forskerne bag projektet, fortæller til Whiplashforeningen, at hun har en særlig interesse i at forske i netop whiplash, fordi hendes lillesøster blev skadet af whiplash.

Hun er 4-årig Ph.d.-studerende på projektet samtidig med, at hun arbejder på Vejgaard Kiropraktisk Klinik i Aalborg. Forskningsprojektet går ud på at måle nakkehvirvlernes indbyrdes bevægelser ved hjælp af video røntgen hos patienter med whiplash grad 2 og 3. Forskerne selv beskriver projektet sådan:

“Forskere på forskningscentret SMI på Aalborg Universitet starter nu et forsøg, hvor vi ønsker at måle nakkehvirvlernes indbyrdes bevægelse med en ny teknologi. Denne teknologi gør det muligt at optage en røntgenfilm af nakken og derefter analysere hvirvlernes indbyrdes bevægelser.

Som forsøgsdeltager vil du blive undersøgt med fluoroskopi, som er navnet på den ovennævnte gennemlysningsteknologi. Endvidere skal du udfylde et spørgeskema, og vi vil undersøge din følsomhed til tryk samt udholdenheden i dine nakkemuskler. Undersøgelsen varer ca. 1 time. Vi gør opmærksom på, at undersøgelsen medfører en ubetydelig røntgen­bestråling.”

Victoria Blogg Andersen siger:

Vi håber, at vores research vil føre til en bedre forståelse af bevægelsesmønstrene i nakkehvirvlerne hos whiplashpatienter og på den måde få mulighed for at sammenligne med de mønstre, der findes hos raske forsøgspersoner”.

Der er desværre endnu ikke resultater at dele fra projektet, men vi følger fortsat forskningen.