Folketingets nye Sundheds- og Ældreudvalg er klar til at trække i arbejdstøjet. Medlemmerne vælges af det enkelte parti, og antallet afhænger af partiets størrelse. Formand og næstformand vælges af medlemmerne.
Til formand er valgt sundhedsordfører for Venstre, Jane Heitmann, til næstformand Camilla Fabricius fra Socialdemokratiet.
Jane Heitmann mener, at der mangler sammenhæng og nærhed i sundhedssektoren. Af mærkesager nævner hun udfordringen med den manglende lægedækning mange steder i landet.
De 29 medlemmer af udvalget er:
Fra Socialdemokratiet:
Rasmus Hom Lagshoff (sundhedsordfører), Camilla Fabricius, Annette Lind, Birgitte Vind, Bjørn Brandenborg, Daniel Toft Jakobsen, Flemming Møller Mortensen, Julie Skovsby og Lennart Damsbo-Andersen.
Fra Radikale Venstre:
Stinus Lindgren (sundhedsordfører) og Lotte Rod.
Fra SF:
Kirsten Normann Andersen (sundhedsordfører) og Signe Munk.
Fra Enhedslisten:
Peder Hvelplund (sundhedsordfører) og Victoria Velaquez.
Fra Venstre:
Jane Heitmann (sundhedsordfører), Hans Christian Schmidt, Hans Andersen, Martin Geertsen, Thomas Danielsen og Jacob Jensen.
Fra Dansk Folkeparti:
Liselott Blixt (sundhedsordfører), Karina Adsbøl, Mette Hjermind Dencker og Pia Kjærsgaard.
Fra Det Konservative Folkeparti:
Per Larsen (sundhedsordfører)
Fra Liberal Alliance:
Henrik Dahl (sundhedsordfører)
Fra Nye Borgerlige:
Lars Boje Mathiesen (sundhedsordfører).
Fra Alternativet:
Susanne Zimmer (partien har ingen sundhedsordfører).
Kilde: https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/2327-jane-heitmann-ny-formand-for-folketingets-sundheds-og-aeldreudvalg.html

Vi kan konstatere, at det nye Sundheds- og Ældreudvalg har fået mange nye medlemmer efter regeringsskiftet. Der findes dog også gengangere fra tidligere, bla. Jane Heitman, Flemming Møller Mortensen, Kirsten Normann Andersen og sidst, men ikke mindst Liselott Blixt.
Hans Christian Schmidt, som stod i spidsen for høringen om ”funktionelle lidelser” er desuden tilbage efter en pause på fire år.
Vi må se, hvad der kommer til at ske fremover, men vi håber, at budskabet om, at vi ikke ønsker at whiplash hører til under ”funktionelle lidelser”, vinder frem.
Held og lykke til os alle.