Vidste du at over 95 % svarede ja smerter i nakken i Whiplashforeningens spørgeskemaundersøgelse.
Det er vores erfaring, at nakkesmerterne er noget af det værste for hovedparten af de whiplashskadede. Det går igen i flere andre spørgsmål i spørgeskemaet, f.eks. hvad der er det værste ved at have en whiplashskade.
Vi spurgte også, hvor ondt i nakken de havde på en dårlig dag på en skal fra 0-10, hvor 0 er ingen smerter og 10 er uudholdelig smerte. Knap 38 % angiver 10.
27 % angav 9, knap 20 % angav 8, knap 11 % 6/7 og knap 5 % mellem 1-5.
Kun 5 % angav mellem 1-5 på en dårlig dag. Hovedparten angav 8, 9 eller 10. Vi kunne konstatere, at mange havde meget ondt på dårlige dage.
Vi spurgte også, hvor ondt de havde på en god dag.
Knap 72 % angav deres smerter mellem 0 og 5 på dårlige dage, mens lidt over 28 % angav mellem 6 og 10. Knap 1 % svarede 9 eller 10.
Vi konstaterede, at der var stor forskel mellem de gode og de dårlige dage.
Vi spurgte også, hvor mange dårlige dage, de havde pr. måned. 59 % % skrev, at de havde både gode og dårlige dage, men ikke kunne sige, hvor mange af hver. Det var vanskeligt at svare på.
41 % angav antal dårlige dage.
27 % af dem havde mellem 1-10 dårlige dage hver måned, 19 % mellem 11 og 15 dårlige dage, mens 53 % havde over 15 dårlige dage om måneden.  28 % havde mere end 20 dårlige dage.
Tallene taler for sig selv.  Over halvdelen har flere dårlige, end gode dage.
Se evt. hele spørgeskemaundersøgelsen på http://www.whiplashforeningen.dk/wp-content/uploads/2018/09/sp%C3%B8rgeskemaunders%C3%B8gelse-vedr-piskesm%C3%A6ldsskader.pdf

Se også filmene ”Smertebehandling” og ”Smerteklinikker” på www.whiplashguiden.dk