Et nyt studie i smerter viser, at kvinder med skuldersmerter oftere vurderes, at de bør se en psykoterapeut fremfor en læge. Smerterne vurderes ud fra ansigtsudtryk.
Også tidligere forskning har vist, at kønnene vurderes forskelligt.
Der er med andre ord en tendens til, at kvinder kan misforstås af læger.
Kvinder vurderes til at have lavere smertetærskel. Mænd vurderes til at være mere stoiske og med en højere smertetærskel. Begge dele er fejlagtigt.
Kilde: https://videnskab.dk/krop-sundhed/studie-kvinders-smerter-undervurderes-sammenlignet-med-maends?utm_campaign=Stress%3A%20Virker%20naturterapi%20lige%20s%C3%A5%20godt%20som%20traditionel%20behandling%3F%20%2F%20Kig%20op%20i%20april%3A%20Stjerneskud%20fra%20Lyriderne%20str%C3%A5ler%20om%20kap%20med%20morgenfriske%20planeter_20210330065938&utm_medium=email&utm_source=Vores%20nyhedsbrev&fbclid=IwAR0L1-12eld_6p2u3w_UY8QgGVuDDgG4rFIvILfFpBXH8Cttuk-WWhhw2UE

At kvinder vurderes anderledes end mænd, når det kommer til smerter, har mange kvinder oplevet på egen krop, også efter et whiplashtraume, hvor mange ikke tages alvorligt, trods alvorlige smerter. Der er selvfølgelig også mænd, der har smerter efter whiplash, men hovedparten er kvinder. Det er der flere årsager til. Kvinder har mindre nakkemuskulatur end mænd og dermed mindre modstandskraft mod et nakketraume. I biler er kvinders sikkerhed dårligere end mænds, fordi fx sikkerhedsseler og sædeindretning fortsat foretages ud fra mænds gennemsnitlige højde og vægt. Kvinder kører desuden generelt i mindre biler og i mere bytrafik end mænd. Det øger også risikoen for, at der sker nakkeskader ved trafikuheld.
Vi ser med stor tilfredshed på, at der nu er via forskning er kommet fokus på problematikken. Det kan dog tage år at aflive en myte, når den først har ”bidt” sig fast. Så vi forventer ikke ændringer fra i dag til i morgen. Men kvinder har nu mulighed for selv at gøre opmærksom på problematikken, hvis de støder på en læge, der ikke tager deres smerter alvorligt.