Advokaterne, Karsten Høj og Christian Skovgaard rejser kritik i Fagbladet 3F, fordi 30 % færre søger hjælp til at få deres erhvervsevnetab i private erstatningssager vurderet efter, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har tredoblet prisen til ca. 25.000 kr. Da det kan være svært at få en sag afsluttet uden, at en uvildig instans har foretaget en vurdering, er det et stort problem.
Det er typisk i sager efter en ulykke, sygdom eller voldsepisode. Tidligere betalte arbejdsgiverens forsikringsselskab næsten altid gebyret, men efter prisstigningen holder de sig tilbage. Det betyder, at den tilskadekomne selv skal betale. Det betyder desværre også, at der er risiko for, at der ikke sker en afklaring i sagen.
Også prisen for vurdering af mén er steget til næsten det dobbelte – over 9.000 kr.
AES har forhøjet priserne, fordi de tidligere priser ikke dækkede omkostningerne og mener, at politikerne må tage stilling til retssikkerheden.
Bla. Ankenævnet for Forsikring lægger vægt på AES´s vurderinger.
3F mener, at forsikringsselskaberne – ligesom tidligere – skal betale for det, fordi forsikringsselskaberne også lægger stor vægt på ekspertisen fra AES i deres afgørelser.
Kilde: https://fagbladet3f.dk/artikel/store-gebyrstigninger-truer-retssikkerhed?fbclid=IwAR3zk1o96XckcdfsSaZC0NBMWbOjLSFZQJ2SJnPVx9siJEksLaZsPX-GyVQ

Gruppen ”Svigtet af forsikringen” fortæller på deres Faceookside, at AES er kommet i Statsrevisorernes søgelys, fordi AES” ikke overholder de lovfastsatte tidsfrister”. Deres sagsbehandlingstider er for nogle sagstyper to år. Men i ”Svigtet af forsikringen” kender de til nogle, der har ventet i både 5, 6 og 7 år.
De har også fundet ud af, at en gennemsnitlig arbejdsskadesag koster 2.700 kr., og at AES alligevel har hævet deres priser betragteligt med den begrundelse, at tidligere priser ikke dækkede de faktiske omkostninger.
Gennemsnitligt tager det ca. 10 timer at læse samtlige sagsakter og ”nå frem til en fair og objektiv afgørelse”. Gruppen stiller spørgsmål ved, om det lader sig gøre på en kvalificeret måde.
Kilde: Facebookgruppen ”Svigtet af forsikringen”.

Det er urimeligt, at folk risikerer at skulle vente i mange år, før deres sag kan afgøres, og det er slet ikke rimeligt, at sager ikke kan afgøres pga. prisstigninger i AES´s sagsbehandling.
Heldigvis har de to advokater fået nok og kritiserer, at forsikringsselskaberne ikke længere betaler for gebyret, hvilket de tidligere i stor udstrækning gjorde.
Skruen omkring erstatninger er i den grad blevet strammet. AES er nu også blevet inddraget i sagen. Ikke blot af advokaterne, men også af gruppen ”Svigtet af forsikringen”. Spørgsmålet er, om skruen er blevet så stram, at nogle finder anledning til at foretage ændringer, der kan løsne den.
I årevis har AES haft alt for lange sagsbehandlingstider. De har været i pressens søgelys flere gange, bla, da de for nogle år siden blev kritiseret for sjusk i deres afgørelser. De måtte gennemgå mange sager på ny, og oven i kom en udflytning til provinsen. Så selv om de fik tilført flere ressourcer for at få sagsbehandlingstiden nedbragt, er den i stedet steget yderligere.
Vi er glade for, at gruppen ”Svigtet af forsikringen” har taget sagen i deres hånd og afventer spændte, hvad der kommer ud af det.