Anette Harbech Olesen skriver i Madforlivet Ugebrev 35 om en ny behandling af migræne.
Mange faktorer kan spille ind i forhold til migræne. Selv om der kommer ny medicin mener hun, at man også bør kigge på sin livsstil og på tarmbiota, vitaminer og mad. For måske skyldes migræne ikke, at pulsårerne i hovedet udvides. Forskning viser, at bla. vitaminmangel, ubalance i tarmbiotaen, stress og visse fødevarer kan trigge hovedpinen. Ca. ½ mio. danskere har migræne. Forskning offentliggjort af Cincinnati Children´s Headache Center viser, at mange faktisk har vitamin- og mineralmangel. De fleste manglede D3 vitaminer, B-vitaminer (særligt B”) og coenzym Q10, som har indflydelse på bla. energidannelsen. Anden forskning viser, at ubalance i tarmfloraen kan være årsagen. Andre antager, at migræne skyldes øget følsomhed i nervetråde omkring blodårerne. Anette Harbech Olsen anbefaler alt i alt følgende:
1. At tarmfloraen styrkes med tilskud af probiotika med mindst 15 mia. mælkesyrebakterier.
2. At man fører en maddagbog og samtidig migrænedagbog mhp. at finde ud af, om der er særlige fødevarer, der trigger migrænen. Det kan fx være rødvin, chokolade, ost, kaffe, aspartam, soja, rødt kød, røgede og fermenterede produkter etc.
3. At man spiser blodsukkerstabiliserende mad friske, økologiske og uforarbejdede råvarer.
4. At prøve at tage følgende tilskud i en mdr.: 500 g magnesium, 200mg B2 vitamin, 1 stk. B multi, 100 mg Coenzym Q10 og 1 god multivitaminmineraltablet.  Og desuden ekstra D3 vitamin og omega 2. Hvis det virker, kan du fortsætte med at tage det, skriver hun.
5. At være opmærksom på, at også stress kan spille en rolle ved migræne.

Kilde: https://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/migraene-ny-behandling-af-migraene/

Vi har i den seneste tid skrevet om hovedpineklassifikation, fordi en korrekt diagnose også kan pege på behandling. Har du ikke haft migræne før, du fik whiplash, skyldes migrænelignende hovedpine efter whiplash traumet. Der kan fx komme problemer med muskulatur og muskelspændinger af forskellig grad i nakken. Nogle muskler bruges ikke længere, andre der ikke plejer at blive brugt, er måske taget i brug. Men selv om du ikke har migræne, men migrænelignende hovedpine, kan nogle af de råd, Anette Harbech har til mennesker med migræne, alligevel tages op til overvejelse.
Hun skriver nemlig, at stress kan forværre migræne. Mange har en stresset krop pga. bla. smerter.
Men hovedpinen kan også skyldes mangel på vitaminer og mineraler. Anette Harbech Olesen giver forslag til, hvad du kan overveje, om du evt. kunne have glæde af.
Der er kommet større fokus på kostens indflydelse på kroppens funktioner. Så det bliver forhåbentlig naturligt efterhånden også at medtage ændringer i indtag for at få det bedre. For der er ingen tvivl om, at det, vi spiser og drikker, har stor indflydelse på vores velbefindende.