15.000 rammes hvert år af hjernerystelse. De fleste kommer sig indenfor tre mdr.
42 % af dem, der får vedvarende symptomer, er stadig på overførselsindkomst efter fem år fremgår af et indslag på TV2/Fyn.
Det er et stort problem, at der er så stor forskel på, hvilken kommune man bor i. Hvis der er behandling at få, kan der være ventetid.
Det er ikke godt at blive presset. I Middelfart har de en ”håndholdt” indsats, hvor den enkelte tages alvorligt. De har fundet ud af, at de både kan forebygge vedvarende symptomer og afhjælpe mængden af symptomer på den måde.
Rådgivning er ikke altid nok. Nogle har brug for decideret behandling, men man skal selv betale. Man kan dog søge støtte hos kommune eller forsikringsselskaber.
Folk er ofte unge og vil gerne i arbejde igen.
Julie Skovsby i Folketingets Sundhedsudvalg vil gerne skabe mere ensrettede forhold.
Nye retningslinjer forventes at være klar ved slutningen af 2020.  Hun mener, at folk indtil da må lære af hinanden i kommunerne.
Indtil da kan folk stadig blive sendt i ressourceforløb, som gør dem dårligere.
Kilde: https://www.tv2fyn.dk/nyheder/29-12-2019/1930/den-rette-hjaelp-kan-fa-borgere-med-hjernerystelse-tilbage-i-job?v=0_z8efs1v0&autoplay=1&fbclid=IwAR0aDt0Yn35OgvUwMEZ-bTzewsoMZqPQ_iD5B0D_r3M4dAQZpoLMJqDxO84#player  

Det er godt for dem, der har hjernerystelse, at der nu er hjælp på vej.
Det er meget tankevækkende, at dem, der tages alvorligt og får hjælp til ikke at blive presset i det kommunale system, langsomt får det bedre og kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.
Det samme gør sig uden tvivl gældende for de whiplashskadede.
Sundhedsudvalget ønsker dog evidens for det, der skal gøres. Selv om vi alle ved, at læger kun har evidens for 7-10 % af alle behandlinger. Center for Hjernerystelse hjælper med at skaffe evidensen.
Vi må dog desværre fastslå, at der er større politisk interesse i hjernerystelse, end i whiplash. Det har der altid været. Det er åbenbart lettere at forstå, at man kan få symptomer, når hjernen er rystet end når nakken skades, samtidig med at hjernen rystes.

Se også filmen ”Skadet hvad nu” på http://whiplashguiden.dk/kronisk-skadet/whiplash-og-hjernerystelse/ og læs hjemmesideteksten om whiplash og hjernerystelse under filmen.