Ny dansk forskning fra Institut for Fødevarevidenskab viser, at kaffe med mælk kan virke antiinflammatorisk, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift. Kaffebønner indeholder nemlig stoffet poplyphenoler. Polyphenoler mindsker oxidativt stress (ubalance mellem kroppens frie radikaler og antioxidanter). Når det gives sammen med mælk, som indeholder protein, kan de to ting tilsammen have en antiinflammatorisk effekt, tyder forskning på.
Immunceller fungerede i forskningen dobbelt så godt i inflammationsbekæmpelse, når forsøgspersonerne fik mælk og polyphenol samtidig.
Polyphenol kan også binde sig til protein i kød, mælk og øl. Om reaktionen også kommer, når fx kød og grøntsager blandes er en nærliggende antagelse.
Vi kan dog ikke optage ret meget polyphenol ad gangen, så der forskes også i at gøre det lettere at optage i kroppen.
Det skal nu undersøges nærmere.

Kilde: https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/helbred/7318-kaffe-med-maelk-kan-have-en-anti-inflammatorisk-effekt.html

Kaffe kan have en ønsket sidegevinst hos mennesker med øget inflammation i kroppen. Whiplashsskade personer har oftest en øget mængde inflammation. Dels kommer der inflammation i kroppen ved stress efter en ulykke, og dels kommer der inflammation i nakken som følge af selve whiplashtraumet. Sidstnævnte er påvist i svensk forskning.