Altinget har i en tid sat fokus på rehabilitering i en lang række artikler.
Målgruppen for rehabilitering er borgere, der har eller er i risiko for at få betydelig fysisk, psykisk eller socialt nedsat funktionsevne som følge af midlertidig eller varig sygdom, skade efter ulykke eller medfødt handicap, og som har brug for samfundsmæssige indsatser til at opretholde deres aktivitet og deltagelse i samfundet.
Det synes klart, at whiplashskadede hører under denne målgruppe og derfor også burde tilbydes rehabilitering.
Kommunernes landsforening (KL) ønsker, at det skal være borgernes funktionsevne og ikke diagnosen, der skal være bestemmende for en rehabiliterende indsats.
De whiplashskadedes funktionsevne er ofte meget nedsat. Så igen burde de være omfattet.
En rehabiliterende indsats bygger på et tæt samarbejde med borgeren og skal være styret af borgerens egne mål og ønsker for fremtiden.  Borgerne skal have en helhedsorienteret indsats, hvis rehabiliteringen skal lykkes.
Hvis der sker forbedringer i rehabiliteringstilbud på sigt må vi sørge for, at også de whiplashskadede omfattes, så de ikke – som nu – alt for ofte efterlades i egen varetægt. I et meget specialiseret sundhedsvæsen ”falder” de syge, som har lidelser, der går på tværs af specialer igennem. Det er også disse mennesker, rehabilitering med en tværfaglig tilgang, bør omfatte, så ingen ”tabes på gulvet”.
Eksperter i rehabilitering siger, at indsatserne kræver tværgående samarbejde, kendskab til hinandens kompetencer og muligheder samt en individuel målrettet indsats.
Det er præcist det, whiplashskadede efterlyser.
Der er evidens for, at en tværfaglig indsats p.t. er det, der har størst effekt på whiplashskadede.
Kilder: https://www.altinget.dk/sundhed/artikel/kl-funktionsevne-skal-drive-rehabilitering-ikke-diagnose og
https://www.altinget.dk/sundhed/artikel/forskningsledere-rehabilitering-udfordrer-regioner-og-kommuner