Den private socialrådgiver Puk Sabber skriver i Ekstrabladet, at hun godt kan forstå, at folk går amok på jobcentrene. Det er sket flere gange.
Jobcentrene har vagter pga. de sidste 10 års mange overgreb.
Der har været flere voldsomme sager, bla. manden, der satte ild til sig selv foran jobcentret og døde. Hans børn ville blive fjernet fra ham, hvis han ikke betalte husleje, og jobcentret nægtede at refundere hans praktikløn.
Flere påsatte brande og mennesker har truet ansatte med ønsker og smadret skranker. Derfor har de fleste jobcentre nu faste, uniformerede vagter. Det giver indtryk af, at et jobcenter mere skal beskytte ansatte, end være der for de borgere, der brug for hjælp, og som gang på gang afvises. Mange går for lud og koldt vand og kastes rundt i systemet pga. manglende fleksibilitet. Det giver afmagt og desperation. Men krisehjælpen tilbydes ikke de desperate, afmægtige borgere, men de ansatte.
De syge og socialt udsatte skal ud af jobcentrene. Alle kan ikke komme i arbejde. Det, der foregår nu er systemvold. Og ændres det ikke, vil man fremover opleve endnu mere vold, flere overfald og dødsfald.
”Mennesker bliver ikke mindre desperate af at blive kørt over af en fejldisponeret socialpolitik”.
”Hvis den nye regering ikke kan se, at den er helt gal med det system, de selv har været med til at skabe, så er der ikke meget solidaritet tilbage i hverken S., SF eller EL”, mener Puk Sabber.
Kilde: https://ekstrabladet.dk/opinionen/puksabber/selvfoelgelig-gaar-mennesker-amok-paa-landets-jobcentre/7793596?fbclid=IwAR03ulXefKhKjnYXqqslaS0guayQi93z3I2khoYZtmtKdwoP4L8wl1KX5v4

Puk Sabber har før været ude med riven i forhold til jobcentre og politikere. Hun er uddannet socialråggiver og fungerer som bisidder for mange udsatte. Hun har hjulpet mange mennesker, der har været i klemme i systemet. Hun har også optrådt i TV-udsendelser, hvor hun har hjulpet udsatte borgere.
Der skal noget til at stille sig frem, men hun er et menneske, der både kan, vil, tør og gør det!
Efterårets debatter om, hvor skylden kan placeres i forhold til de mange, der kommer i klemme i systemet, har slutteligt peget på politikerne. Vi har også skrevet om debatten her under ”Nyheder”.
(Vær opmærksom på, at selv om du kun kan se de seneste seks nyheder, kan du gå tilbage på siderne og se alt, der er lagt op tidligere).
På jobcentrene tyder alt på, at de er lige så desperate som de mennesker, de skal betjene! Det er ikke godt.
Debatten om, hvorvidt de syge skal ud af jobcentrene, hvor de ikke hører hjemme, når de ikke er i stand til at arbejde, har kørt længe. Vi efterlyser handling, da situationen er uholdbar. At lave jobcentrene om til bastioner løser ikke det grundlæggende problem med, at der er for mange mennesker, der bliver klemt og ender i desperate situationer.