Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Beretninger

Her kan du læse beretninger om hvordan forskellige mennesker, der er blevet ramt af piskemæld, har oplevet det - og om hvordan de håndterer hverdagen som piskesmældsramt. 

Læs om:

Mie - hun blev ramt af piskesmæld i 2004
”Jeg så sol, måne og stjerner, ligesom på tegnefilm”, fortæller Mie. Hun var i svømmehallen og fik et barn i hovedet.”Refleksmæssigt greb jeg barnet, og fik det op. Jeg blødte voldsomt fra hovedet, og det så dramatisk ud, fordi blodet blandede sig med vandet i svømmehallen.”

Jean - hun blev ramt af piskesmæld i 2008
Jean var i 32 år ansat i forsikringsbranchen – og havde næsten aldrig en sygedag, da hun blev påkørt bagfra, medens hun holdt stille. Jean havde indtil da haft den opfattelse, at dem det for alvor gik galt for, når de fik piskesmæld, var mennesker, der måske havde lidt “ondt i livet”. Men den opfattelse har Jean i den grad måttet revidere på baggrund af sine egne smertefulde erfaringer.

Grethe - hun blev ramt af piskesmæld i 1997 
“For mig har det været vigtigt at holde mig selv fast i at fokusere på mulighederne fremfor begrænsningerne – ja, der var mange ting jeg ikke kunne mere, men sådan var det – men der var jo også mange ting, jeg stadig kunne”,
siger Grethe der i 2001 begynder at arbejde med glaskunst.

Johnny - han blev ramt af piskesmæld i 2001
Johnnys historie minder en del om den så mange andre med piskesmæld kan fortælle. Men indenfor de seneste år har Johnny fundet helt nye metoder til at bekæmpe sin piskesmæld med.

Conny - hun blev ramt af piskesmæld i 2007
Conny blev ramt bagfra af en bil 60 km/t og fik piskesmæld, men har nu kæmpet sig tilbage til arbejdsmarkedet.