Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Tips og gode ideer

Har du nogle gode tips eller i deer som kan gøre hverdagen nemmere. F.eks. Madopskrifter, bøger, hjælpemidler, noget der gør at du får det bedre osv. Så skriv til os. Pr. e-mail tryk her eller pr. brev. Så dit indlæg kan komme på her.

 

Lær at tackle kroniske smerter.

For et år siden var jeg på et kursus som Roskilde Kommunes Sundhedscenter afholdt, kurset hedder ”Lær at tackle kroniske smerter” det forandrede mit liv, jeg fik et skub i den rigtige retning og fik modet tilbage. Kurset er et selvhjælpskursus ikke et snakkekursus, hvor der bl.a. bliver trænet i en masse selvhjælpsværktøjer såsom handleplaner, idérunder og problemløsninger. Man lære også et kort ”Bevæg dig let” program. Kurset er på 6 moduler, en gang om ugen og hver gang er det 2½ time inkl. en pause.

Det er vigtigt, at man ikke tror at det er en snakkecafé og her må jeg henvise til de lokale Café-grupper.

Min sidste handleplan på kurset var, at sørge for at vi kursister kunne blive ved med at mødes og støtte hinanden. Det resulterede i Roskilde-gruppen.

Så tjek din Kommunes Sundhedscenter om de afholder disse kurser. 

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte mig. 

Venlig hilsen

Jean 

  -------------------------------oo0oo------------------------------

 

Brug en barnevogn

Jeg har grundet mit whiplash-traume svært ved at bære og løfte. Det gør især det, at handle ind til noget ret hårdt, men så fik jeg en ide! 

Jeg har købt en brugt barnevogn, som jeg bruger når jeg handler ind. I starten føler man sig nok lidt fjollet, men det giver også anledning til sjove snakke :o)

En barnevogn er super handy i forhold til at bruge en indkøbsvogn. Du har en god højde i vognen, så det bliver mindre hårdt at flytte vare både ned i vognen men også op. Samtidig slipper du for først at kæmpe med den dybe indkøbsvogn og du slipper for at skal slæbe hjem med poser. Du smider blot varerne op i vognen igen og triller hjem. Det er virkelig et super hjælpemiddel for mig og kan bruges i flere sammenhænge. Når du skal på udflugt og ikke kan holde til at gå med rygsæk eller køletasken og ekstratøj til børnene...Jeg kan også finde på at bruge den når jeg går tur, for det hjælper at have vognen at “læne” mig op af. Du kan også vælge at bruge en klapvogn, men du får ikke den samme gode højde, som er så god for nakken.

Bare et lille tip til en lettere hverdag.

MVh’er Ribsen

 

 -------------------------------oo0oo------------------------------

Advokatbistand

Skadevolders ansvarsforsikringsselskab skal betale nødvendig advokatbistand som en del af den erstatning, der tilkommer en piskesmældsramt (og andre skadelidte).

Det omfatter advokatens råd og vejledning, korrespondance med forsikringsselskabet og andre implicerede parter samt udarbejdelse af erstatningsopgørelse.

Dette gælder, hvad enten advokaten yder bistand helt fra starten eller, advokaten først går ind i sagen, når der foreligger en afgørelse, som man er i tvivl om er korrekt eller, advokaten først bliver inddraget i forbindelse med en eventuel genoptagelse af en erstatningssag.  

 

-------------------------------oo0oo------------------------------

Adgang for alle

Jeg har fundet en super smart ting på nettet i dag ( jeg ved godt at nogle af jer måske allerede ved at den er der) hvis man går ind på siden www.adgangforalle.dk så kan man GRATIS hente et program der kan læse tekster op.

jeg har testet det på en masse forskellige tekster og det virker super godt syntes jeg. den læser teksten op så man ikke selv skal læse og derved kan slippe for den dumme hovedpine der for mit vedkommende kommer når jeg læser længere tekster. programmet er lavet af den danske stat så det er risikofrit at hente ned.

bare en lille ting der kan gøre livet lidt nemmere for os..
Indsendt af Peter 

-------------------------------oo0oo------------------------------

 

Støddæmper til forgaffel og sadelgaffen
Jeg har købt min cykel i Tyskland, som har støddæmper/fjedre i forgaffel og en kraftig en i sadelgaffelen.

   

Det gør, at jeg undgår de hårde nøk/stød man ellers får. Så det er blevet en fornøjelse, at cykle igen.I Tyskland sælger de kun den slags cykler til under halv pris af hvad de koster herhjemme.
Min er købt i Flensborg hos Fahrrad Petersen.Hjemmeside:www.fahrrad-petersen.de
Jeg ved godt, at alle ikke har mulighed for at tage til Tyskland.
Cykelforretningen har på deres hjemmeside en web-shop og der kan man købe sadelgaffel og forgaffel. Så man behøver ikke udskifte hele cyklen.
Indsendt af Susan