Man kan i håndkøb ikke længere købe mere end to pakker af fx Pamol, Treo, Pinex, Kodimagnyl, Immodium og Ipren, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift. Salget af også køresygetabler og diarrémidler er nemlig fra september i år blevet begrænset. Formålet er at mindske risikoen for, at medicinen bruges forkert. Grunden er, at der er et stigende antal selvmordstruede personer, der henvender sig, og at det var for let at købe store mængder.
Generelt kommer kunder dog ikke til at mærke ændringerne, mener apotekerne. fordi langt de fleste i forvejen kun køber en eller to pakker. Har man brug for medicin, fx Paracetamol i større mængder, kan man få en recept på dem hos lægen.

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/sundhedspolitik/8011-nu-ma-du-hojst-kobe-to-pakker-hovedpinepiller-pa-apoteket.html

Det er ok at begrænse købet af håndkøbspræparater af hensyn til skrøbelige mennesker med ønsker om at begå selvmord. Det kan måske være en spontan handling hos dem i dag, og i morgen, kan de tænke anderledes om det.
Vil man have mere, kan man få en recept hos lægen eller gå to gange.