Gitte Seberg, som er tidligere politiker, undrer sig over, at kvinder stadig har en langt større risiko for både at komme mere alvorligt til skade og at dø i trafikken end mænd.
Hun har været til et arrangement med den svenske ingeniør og professor Astrid Linder, der blevet kåret som en af verdens med indflydelsesrige og inspirerende kvinder af BBC.
Kvinder har op mod 47 % større risiko for at få alvorlige eller dødelige skader i et biluheld, mens de har over 70 % større risiko for at få mindre alvorlige skader. Det har siden 60´ erne været kendt, at kvinder får whiplash er tre gange oftere end hos mænd, fordi testene for sikkerhed sker i relation til en mands gennemsnitlige højde og vægt.
Derfor er ligestillingskampen langt fra vundet endnu. Det er ”åbenlyst sludder”, at der ikke er mere at kæmpe for i Danmark, mener hun.
Der er fx ikke lovkrav om, at der skal bruges en kvindelig testdukke, som Astrid Linder faktisk har udviklet. Så hvad venter vi på, spørger hun.

Kilde: https://jyllands-posten.dk/debat/kommentar/ECE17109715/hvorfor-skal-kvinder-doe-oftere-i-trafikken/?fp-exp=60740003&fp-alg=607400032

Tænk, hvis kvindesagskvinder vil gå ind i denne debat! Så vil der måske ske noget? For ligestilling er der langt fra på dette område.
Det er et emne, vi ofte har skrevet om i tidens løb, men det er stadig aktuelt, for ingen ser ud til at gøre noget alvorligt ved problemet. Selv om det ikke kun er Sverige, der har lavet en kvindelige testdukke. Australien har faktisk også for nylig lavet én.
Problemet er, at der endnu ikke er lovkrav om brugen af sådanne testdukker.