Center for Music in the Brain har i en undersøgelse påvist, at søvnkvaliteten hos voksne med søvnproblemer kan forbedres ved hjælp af musik.
Forskerne har lavet en omfattende og grundig litteratursøgning og -gennemgang i forhold til søvnproblemer og effekten af musik.
Fordelen ved at bruge musik er, at det ikke har bivirkninger.
”Der er dog brug for yderligere forskning for at afklare, hvordan musik påvirker objektive mål på søvn samt hvilke aspekter ved musikken, der er vigtige”.

https://newsroom.au.dk/nyheder/vis/artikel/musik-hjaelper-mod-soevnloeshed/

Søvnproblemer kan være invaliderende efter whiplash. Der kan være mange grunde til den dårlige søvn. En af dem er smerter. Derfor er det spændende, om man kan komme det nærmere gennem forskning. Der er også andre projekter med musik i gang i Danmark, men det er længe siden, der har været nyt i sagen. Musik har dog uden tvivl terapeutisk effekt på forskellige tilstande, og man må sige, at det er vigtigt, at det ikke har bivirkninger.
Musik giver følelser, og det må være vigtigt at vælge præcist den musik, der beroliger netop mig og kan få mig til at falde i søvn. Nogle elsker New Age Music, mens andre synes, det er irriterende. Nogle elsker strygere, atter andre er begejstrede for Rasmus Seebach.
Om der er forskere, der forsker i bestemte typer af musik, vides endnu ikke.