Amerikanske forskere har – ifølge Samvirke – påvist, at smertestillende medicin i tabletform virker dobbelt så hurtigt, hvis man ligger på højre side efter indtagelsen, som hvis man står op. Og det virker 10 gange hurtigere, når man ligger på højre side, end hvis man ligger på venstre side. Det skyldes en hurtigere opløsning af medicinen i mavesækken. Medicinoptagelsen blev testet i fire forskellige stillinger – stående, liggende fladt på ryggen og hhv. på højre og venstre side. Det er med andre ord kropsstillingen, der er afgørende for hvor hurtigt smertestillende medicin virker.
Ligger man på højre side, varer det 10 minutter, før medicinen virker. Står man op eller ligger man fladt på ryggen, virker medicinen efter 23 minutter, men ligger man på venstre side, går der 1½ time, før det virker.
Når man ligger på højre side hjælpes pillen ned i den bedste del af maven, hvor den opløses mere effektivt.

Kilde: https://samvirke.dk/artikler/faa-den-smertestillende-pille-til-at-virke-hurtigere-laeg-dig-ned-paa-hoejre-side-ikke-paa?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

At smertestillende medicin optages bedste liggende på højre side, er en god viden at have, hvis man har mange smerter og gerne vil have medicinen til at virke hurtigere. Det hjælper dog ikke, hvis man får depotmedicin, som optages over 12 timer.